رضا سپهوند، نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که سازهای مخالفی که از برخی نمایندگان علیه مذاکرات در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر می‌شود چه تعبیری دارد گفت: درباره مذاکرات، همواره گفته‌ایم که مذاکرات یک تصمیم بالادستی از سوی نظام است. این تصمیم در دل شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود؛ شورایی که در آن سران سه قوه، فرماندهان نیروهای مسلح، مسئولان امنیتی، وزیر امور خارجه و سایر ارکان مؤثر نظام حضور دارند. بنابراین تصمیمی که ذیل فرامین مقام معظم رهبری در آن شورا اتخاذ می‌شود، حاصل جمع‌بندی و لحاظ شدن نظرات همه ارکان نظام از مجلس گرفته تا قوه قضائیه و نیروهای مسلح است.

نمایندگان باید در عمل تبعیت خود را از رهبری نشان دهند

وی در ادامه خطاب به نمایندگانی که برخلاف اولویت‌های کاری مجلس در رسانه ها علیه مذاکرات موضع گیری می‌کنند اظهار کرد: دوستانی که امروز به عنوان نمایندگان مردم  نسبت به این روند اعتراض می‌کنند، اگر خود را تابع رهبری نظام می‌دانند، باید این تبعیت را در عمل نیز نشان دهند. البته اگر نقدهایی نسبت به برخی بندها یا کلیت مذاکرات دارند، می‌توانند از طریق مجاری رسمی و قانونی موجود، دیدگاه‌های خود را منتقل کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.

نمایندگان با نظرات خود در خصوص مذاکرات نباید جامعه را ملتهب کنند

این عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر ضرورت حفظ آرامش در فضای عمومی کشور تصریح کرد: نمایندگان با اظهار نظر خود نباید به سمتی حرکت کنند که جامعه را ملتهب کنند. مقام معظم رهبری در پیامی که در سالروز تاسیس مجلس خطاب به نمایندگان ابلاغ کردند تأکید کرده‌اند که تنازعات و اختلاف سلیقه‌ها نباید به اختلافاتی تبدیل شود که دشمن بتواند از آن سوء استفاده کند.

برخی از مواضع یک دهه گذشته به منافع ملی کشور آسیب زده است

نماینده مردم خرم آباد در مجلس خطاب به نمایندگانی که از پشت تریبون ها علیه مذاکرات موضع‌گیری می‌کنند گفت: این عزیزان باید از روش‌هایی که بیش از یک دهه در کشور دنبال کرده‌اند و همواره به منافع ملی آسیب زده است، فاصله بگیرند. اکنون کشور در شرایط ویژه و در یک بزنگاه تاریخی قرار دارد و ممکن است چنین اقدامات و مواضعی آثار منفی بر روند مذاکرات و منافع ملی کشور بر جای بگذارد. ممکن است آیندگانی که به این مقطع زمانی نگاه می‌کنند، از این دوره به عنوان یک مقطع تاریک بنگرند؛ چراکه این موضع‌گیری‌ها به نفع منافع ملی کشور نیست.

باید به تصمیم شورای عالی امنیت ملی احترام بگذاریم

سپهوند با بیان اینکه منافع ملی اقتضا می‌کند وحدت حول محور رهبری حفظ شود، افزود: باید به تصمیمات شورای عالی امنیت ملی احترام بگذاریم و به مذاکره‌کنندگان کشور اعتماد کنیم. البته این به معنای عدم انتقال نظرات کارشناسی نیست؛ چرا که جلسات متعددی میان کمیسیون‌های مجلس، به‌ویژه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با وزارت امور خارجه و اعضای تیم مذاکره‌کننده برگزار می‌شود و نمایندگان می‌توانند دیدگاه‌های خود را در آن چارچوب مطرح کنند.

وی با تاکید بر اینکه موضع‌گیری نمایندگان در خصوص مذاکرات در اولویت کاری مجلس نیست، بیان کرد: تمرکز نمایندگان باید بر روی اولویت‌های تعیین شده در مسیر قانون‌گذاری و نظارت باشد. مهم‌ترین مسئله امروز پرداختن به معیشت مردم است.

نباید به جزئیات مذاکرات ورود رسانه‌ای داشته باشیم

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در فضای رسانه‌ای باید از فضاسازی‌های تنش‌آفرین فاصله گرفت، گفت: همان‌گونه که وزیر امور خارجه نیز تأکید کرده‌اند نمایندگان، افراد اثرگذار و مسئولان نباید درباره موضوعاتی که هنوز قطعی نشده‌اند، ورود رسانه‌ای داشته باشند. اگر نظری وجود دارد، باید از طریق مسیرهای تعیین‌شده منتقل شود.

این عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه در تمام کشورهای دنیا، جزئیات مذاکرات در جریان گفت‌وگوها به صورت عمومی منتشر نمی‌شود تا روند مذاکرات دچار آسیب نشود، افزود: نمایندگان مجلس حق دارند از جزئیات مطلع باشند، اما این حق باید از طریق سازوکارهای قانونی اعمال شود. تمام کشورهایی که با یکدیگر منازعاتی داشته و از طریق مذاکرات آن را حل و فصل کردند در جریان مذاکرات جزئیات آن را رسانه‌ای نکرده‌اند تا تاثیر منفی روی مذاکرات باقی نگذارد.

وی خطاب به نمایندگانی که خواستار ارائه جزئیات مذاکرات در رسانه‌ها می‌شوند، گفت: این دوستان برای کسب اطلاعات می‌توانند وزیر امور خارجه را به مجلس دعوت کنند، در جلسات غیرعلنی حضور یابند و اطلاعات لازم را دریافت کنند. این مسیر، مناسب‌تر و مؤثرتر از طرح مسائل در فضای عمومی و رسانه‌ای است.

انتهای پیام

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید

آخرین اخبار

آگهی